onsdag 8 februari 2012

Parad genom korridoren, vilken energiboost!

International Day i killarnas skola.

Vilken dag att minnas.

Alla barn/ungdomar grupperade i respektive land. Uppställning efter varandra och sen parad genom hela skolan, först nedre plan för att sedan vandra uppför trappan och till andra våningen.
Föräldrar längs väggarna om de inte gick med i paraden. Vi svenskar valde att stå längs väggen och applådera. Vi är en så stor grupp så de efter den svenska flaggan blev skapligt många iallafall. Allt från 6 år upp till 18 år.
Vissa länder har endast en familj representerad och det är så häftigt att se alla dessa blandningar av människor. Alla med världens största leende på sina läppar. Stolta bakom sina egna flaggor.
Indien, Kina, Japan, Italien, Canada, Hawaii, Danmark, Israel, Grekland bla.

Efter denna ståtliga upplevelse var det dags att promenera in i matsalen där alla länder hade varsitt bord med "sina" rätter. En sk "Foodtasting".

SEdan gick hela eftermiddagen åt till att barnen i olika grupper skulle uppleva en liten bit från varje land som var i olika klassrum. Varje grupp hade ca 10 minuter i varje land.

I Danmark fick de bygga Lego, i Japan fick de skriva sina namn på japanska, i Sverige hade vi gjort en midsommarstång och dansade kring den. Och sjöng Små grodorna, Prästens lilla kråka samt Raketen. Astrid Lindgrens Värld hade sponsrat oss med Pippi pennor och sudd.

PÅ Hawaii fick de lära sig surfa.




Väntar på att få börja paraden.



Många föräldrar ville såklart föreviga denna stund.



En kopp kaffe innan Foodtastingen hade en av mammorna med sig.



Litauen.



Lettiska tjejerna är inte så värst många.



Sverige.





Estland.




French table.



Swedish table.



Russian table.




Sedan dansade vi runt midsommarstången och hoppade Små grodorna så barn och ungdomar undrade om svenskar är riktigt kloka egentligen.

En fantastisk dag!

4 kommentarer:

  1. Vilken häftig grej!! Roligt att se alla bilder med barn och ungdomar från olika länder. Var det Calle som var fanbärare för Sverige?

    SvaraRadera
  2. Hej farmor! japp, Calle gick i mitten av svenskarna med fanan. Adde och de tre andra lite större och äldre gick sist.
    Ja, det var verkligen häftigt. Alla hade så fina kläder på sig. Alla föräldrar hade gjort så fint i alla klassrum.
    Våran hemmagjorda midsommarstång sparar vi till nästa år. :)

    SvaraRadera