torsdag 11 april 2013

"Friendly Olympics"

International School of Estonia har under några års tid bjudit in andra internationella skolor för en helt vänskaplig tävling. En sammankomst där studenterna tävlar, umgås, lär känna nya vänner och har roligt  under tre dagar. I år var det deltagarrekord med över 200 deltagare från sex olika länder och skolor från Riga ( Lettland ), Kiev ( Ukraina ), Vilnius ( Litauen ) , Helsingfors ( Finland ), St Petersburg ( Ryssland ) samt den Finska skolan här i Tallinn. De från Lettland var lite sena pga att deras buss gick sönder på vägen. Förra året kom de också senare. Men då berodde det på att de inte kom igenom passkontrollen vid gränsen mellan Estland och Lettland. Så två år i rad har just letterna kommit med andan i halsen till tävlingarna.


Elever mellan grade 6-10 får visa upp sina olika färdigheter i olika grenar.  Idag, torsdag, var det fri idrott. I morgon fredag är det dags för volleyboll, badminton och basket. På lördag är det finalerna från fredagens matcher.



I svart tröja står här vår skolas idrottslärare, Ms Triin,  som har jobbat stenhårt för att få hela den här organisationen att gå runt. Något svettig och stressad denna dag.



Läktaren blev snabbt full av elever som grupperade sig skolvis.
 Det roliga i sammanhanget är att i de här skolorna så är det inte helt ovanligt att eleverna flyttar runt bland dessa länder och faktiskt känner varandra sen tidigare. Och då är det ju otroligt roligt att träffas igen och kunna "catch up" en smula.



Skolorna hade uppvärmning gruppvis och man kunde riktigt känna hur adrenalinet ökade i hallen för varje sekund som gick. 








Calle hade bestämt sig för att stöta kula och hoppa längdhopp. Och kom trea i kulstötningen. 



Adam var funktionär tillsammans med sin kompis.



Här sitter Calle bredvid The Director på skolan.  Han i kepsen till vänster i bild, med GAP tröjan, är killarnas science lärare i vanliga fall.

ISE, International School of Estonia, tog denna första dag 19 medaljer sammanlagt. 
Well done, guys!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar