tisdag 30 april 2013

Från lördagens invägning av fångsterna

Under hela lördagen var Annikas man Matt, ute till havs och fiskade. Från arla morgonstund ända till klockan 17.00 då alla tävlande var tvungna att anmäla sig med sina fångster. Det var 29 stycken båtar som gick ut på morgonen. Men alla ansåg inte att de hade fångat tillräckligt med fisk så alla kom inte till Inlet Harbour för invägning. Enligt Matt hade det varit otroligt tuff sjögång ute till havs och vågorna hade  tidvis varit väldigt höga. Om de hade vetat vad som hade väntat när de gav sig av på morgonkulan hade de vänt tillbaka, sa han när de kom in på eftermiddagen.


Tre kategorier med fisk skulle det tävlas om. Wahoo, Dolphin and Kingfish. Matt och hans killar hade gett upp när klockan började närma sig dags att åka tillbaka. De var inte nöjda med sina fångster. Men på vägen in så kom de!
Två stycken storfiskar fastnade på krokarna. En Wahoo och två Dolphin. Så de anläde Inlet Harbour för invägning med ett leende på läpparna trots allt.


Ann-Marie och Billy med sina barn väntade på bryggan de också. Även Billys mamma hängde med.



Adam höll sig i skuggan. Det var otroligt hett just då. 



Här ligger båtarna på rad och väntar åp deras tur för att väga sina fångster.



Maken och Calle ville se vägningen och fiskarna på nära håll så de satte kepsen bak och fram och räddade nog sina nackar från att bränna sig denna eftermiddag.





Annika och Andrew väntade stolta på sin make och pappa. 
Vi frågade Annika om hon nånsin liksom är lite orolig när Matt är ute på djupt vatten och fiskar hela dagen. Men nej, det var hon inte. Även om mobil-täckningen inte funkar så långt ut så kan hon se på nätet var de befinner sig. Och så länge båten rör på sig är hon nöjd. Blir den stillastående ringer hon Matts pappa och han fixar rescueteam på en gång.



Vi tog emot fem trötta, men glada fiskare på bryggan.



Den stora fisken i mitten är visst en Wahoo och det var den som tog Blank Check till en hedrande tredje plats. Båda de andra fiskarna är Dolphins. De fick aldrig nån Kingfish.



Det var fullt med folk. En riktig happening och solen sken från en klarblå himmel. Rena kalaset. Tidigare hade jag provat på "After Ski" och "After Beach". Nu har jag alltså provat nåt som skulle kunna liknas vid "After Fish".



Matt och Calle.


Medan Matt fick stanna kvar och ta hand om sina fiskar, städa båten osv så åkte vi hem och mös hemmavid.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar