fredag 6 april 2012

Ögat ser mycket

Under en dag vid poolen hinner man se massor.
Och bär man solglasögon är det ingen som ser att man ser.

Man kan tex se kvinnan som ligger precis på andra sidan bassängen. Hon har legat där alldeles ensam hela dagen. Fast jag vet att hennes man är med på resan. Vi pratade med paret igår eftermiddag. Han var redan då vad man kallar "lite simmig i blicken".
Idag har han inte synts till. Hon ler och solar.

Man kan se alla pensionärer som kom med busslast igår. Käppar, rullatorer omvartannat överallt.
De sitter gärna vid poolkanten i sina solsängar, men blir förargade när barnen stänker vatten från sina lekar i poolen.

Man kan se det nykära paret som inte har lämnat hotellområdet på hela veckan.

Man kan se killen som har legat i exakt samma ställning på sin handduk och sovit medan tjejen läst bok och förflyttat sig med solen.

Man kan se familjen som bara väntar på att dagen ska gå. Att timmarna ska passera. Man ser att de liksom dumsolar för att det är sista dagen för deras semester och sista möjligheten till Dubais sol. Dumsolar gör iallafall frun i familjen, kan man säga. Hon solar så att hon är det närmaste Dubai kan komma en påskkärring med sina soleksem på sina ställen på kroppen.
Mellan varven ser man att hon läser en bra bok som varmt kan rekommenderas, Niceville. Hennes barn verkar kunna roa sig duktigt själva i vattnet eller med sina telefoner när de är uppe och torkar sig. Det är visst gratis WiFi inom poolområdet. Hennes make, som har svårt för att vara stilla en längre stund, springer och serverar mat och dryck. Hon verkar trivas med livet.

Man kan se badvakten som sitter på sin stol i skuggan och har full koll på hela läget. Så fort nån flyttar på sig är han där och hjälper till. Med handdukar och stolar och bord.

Man ser inte men man hör bönutroparen med jämna mellanrum i alla högtalare överallt från alla moskeer i närheten.

En dag vid poolen är riktigt trevlig.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar