torsdag 2 maj 2013

""Attention, can Mr Lorentzson please come to the information desk at gate 84!"

Det här känns så himla konstigt.
Var det idag eller igår som vi åt "brukfost" i Ormond Beach?



Iallafall åt vi stans godaste "brukfost" ( breakfast - frukost ) sista morgonen i Florida på ett ställe som erbjöd riktiga amerikanska pannkakor med smör och sirap på.




Lille Andrew hängde med såklart och satt klockrent i sin stol på soffan vid bordet.



Väskorna packades klara och vi åkte vidare till makens farbror för att äta lunch och säga Hej då.
Avsked är inga roliga saker så i bilen från farbror Bengt och Daytona var det tyst ganska länge. Vi alla behövde en stund med våra egna tankar och reflektioner. 





Vid 17-tiden amerikansk tid lämnade vi tillbaka bilen och checkade in på Terminal A, gate 84. När vi satt där som bäst i gaten och just började slappna av så hörde vi i högtalaren: "Attention, can Mr Lorentzson please go to information desk at gate 84?"
Va? Sa han Lorentzson? 
Maken studsade upp efter andra utropet. Det första hörde vi båda två men det var väldigt otydligt så vi satt kvar i lugn och ro. Ett utrop med sitt eget namn är ju inget man väntar sig och absolut bland det sista man vill höra precis innan sin flight ska avgå. 
Och så ville de bara meddela att bildskärmen på en av våra platser under flighten var trasig. Och de undrade om den som satt på den platsen ville byta stol i planet. Maken sa att vi kunde klara oss utan den skärmen.


20.40 startade vi flygningen mot Frankfurt. Landade i Tyskland 12.00 tysk tid, alltså 06.00 amerikansk tid. Plötsligt hade vi liksom missat hela förmiddagen. 

Så det här kan man säga blev årets kortaste dygn. Snart är klockan 19.30 estnisk tid, 13.30 Florida tid. Och om några timmar är det dags för oss att gå och lägga oss. Konstigt när det känns som om man knappt har ätit frukost ännu. 


I vilket fall som helst har vi haft våran bästa semester nånsin.  Med så många härliga upplevelser, så många fina minnen. Med tre hela beachdagar. Med enorma skyfall. Med golfbiltur mitt i natten. Med blixt och dunder. Med familj och vänner.
Vi har alla mått bra. Och vi har hållt sams hela tiden. 
Fantastisk! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar