fredag 17 maj 2013

Vilket bord vill man sitta vid?

Idag klockan 14.30 stod jag och killarna vid ankommande på Tallinna Lennujaam. Det var många flyg som kom i denna veva och många anländare kom ut genom denna dörr. Mellan alla dessa okända resenärer såg jag hur mina två vänner närmade sig. Och jag hann precis se att de var de som skulle komma nästa gång dörren öppnade sig.

Så istället för en skylt med deras namn på så fick de se en kamera flash i ansiktet det första som hände när de kom ut.
Titt ut.

Och när man får en kameraflash i ansiktet så reagerar man helt enkelt på olika sätt.
I vilket fall som helst; 
Välkomna till Tallinn! 



Solen uppskattas av nästan alla



Efter att ha kört Calle till sin match och sett lite av den hamnade vi i solstolen hemma på tomten. Eller nån hamnade i solstolen och nån hamnade i skuggstolen, kan man säga.  


Till kvällen kom taxin och hämtade upp oss alla sex och vi intog Restaurang Controvento mitt i Gamla Stan. Lite italiensk mat stod på agendan. 
Och när vi satt där bland alla bord och alla andra gäster så är det ju så himla roligt att bara iaktta folk. 

Det blev så sjukt roligt.

 Både jag och Ia gick igång. Så mycket olika människor på ett och samma ställe. Så många att titta på.
När man väl börjar titta kan man inte låta bli att fortsätta. 
Till slut satt vi där och hade skapat oss olika historier om alla runtomkring oss. 



The Party table

Vid The Party Table satt till exempel de unga, vackra tjejerna. Uppklädda till tänderna och telefonerna i högsta hugg. Fnitter och glad stämning med en kväll ute som väntade på med okänt innehåll.



The Quite Table

Vid The Quite Table satt Herr och Fru som inte pratade med varandra under hela sin middag på tu man hand. Antingen känner de varandra utan och innan eller så har de helt enkelt inget att prata om. Skönt eller tragiskt. Vi visste inte vilket riktigt.



The Single Table

Vid The Single Table satt först den ensamma damen med både rödvin och vitt vin framför sig på bordet. Till det kom sen kaffet och en drink. När hon hade gett sig av låg hennes nycklar kvar på bordet och en av kyparna sprang efter i rasande fart. 
Sedan dök hon till höger upp. Helt ensam satt hon där vid bordet ett bra tag, med sitt glas röda. Hon såg så trött ut redan när hon satte sig så vi slog nästan vad om hur länge hon kunde hålla sig vaken.



The Drinking Table

Vid The Drinking Table satt ett gäng glada ryssar. I deras vinkylare på bordet stod det inte en flaska vitt vin. I deras kylare på bordet stod en hel flaska vodka som de hällde ur och fyllde sina snapsglas med i ganska så snabb fart. Till det hade de även rödvin samt drinkar på bordet. 



The Swedish Table

Vid The Swedish Table satt ett gäng svenskar som åt lagom mycket mat. Drack lagom mycket vin. Fnissade lagom högt men hade väldigt roligt.


Nu är klockan miss i nassen och The Party Table är nog i sitt esse för tillfället. 
The Drinking Table sitter nog fartfarande kvar.
The Single Table har nog somnat.
The Quite Table har nog gått hem och sover sen länge. Fortfarande utan ett ljud till varandra.

The Swedish Table var uppe lagom länge och säger nu God natt världen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar