onsdag 5 juni 2013

Study Day.

IKillarna har nu gjort sina sista lektioner NÅGONSIN på International School of Estonia.

Känns helt galet att ytterligare ett helt läsår har passerat. Minns såväl deras absoluta första skoldag på denna skola. Det var en Field Trip with overnight sleep på Estlands största ö. Men att det var där de var visste vi inte då. Det enda vi visste då var att vi hade släppt av dem utanför skolan med sina packningar bland vuxna och barn som de aldrig hade träffat, för att sedan se dem åka iväg i en buss mot nånstans som vi inte hade en enda susning om vart de var på väg.
Den ångesten.....
Det var liksom starten på vårt liv här i Tallinn. Som tur var kom de hem dagen efter, hela men inte så rena. Och de har aldrig velat åka tillbaka till den ön igen. Så den har jag aldrig sett. De var helt enkelt en erfarenhet rikare och det var vi som föräldrar också, kan man säga.



I morgon har eleverna en dag som kallas för Study Day. Vilket är precis som det låter. En studiedag. Men det betyder inte att de är lediga i det här fallet, utan det betyder att eleverna har hela dagen i morgon på sig att plugga inför de stora Final Exams som börjar på fredag. En study day helt enkelt.

Dessa Final Exams är alltså prov på ALLT i varje som de har lärt sig under denna termin. Från januari till detta datum. Resultaten av dessa prov är 20% av slutbetyget.

Två prov om dagen. Mellan 09.00-11.00 det första. Sedan en timmes rast, med möjlighet att stoppa nåt i magen eller läsa på det sista inför nästa exam som startar 12.00-14.00.

Fredag till och med tisdag. På onsdag nästa vecka kan eleverna andas ut för att sen vara pigga till Graduating and Leaving Ceremony på torsdagkvällen klockan 18.00.


Sen är det SOMMARLOV!





Här är schemat för de stora proven.



I varje ämne så får eleverna en sk study guide för att veta lite mer om vad de behöver läsa extra på. Här är första sidan på Adams science tex. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar