lördag 22 juni 2013

Midsommar och fullmåne

För tredje året i rad har vi nu firat midsommarafton här på Smultronstället. Det är inte klokt så himla mysigt det är.


Vid 11.30 dök våra gäster upp med sina bilar packade till bristningsgränsen. Solen  lös med sin frånvaro och precis när välkomstchampagnen skulle drickas ur så kom regnet.


Som tur var hade vi dukat inomhus så det var bara att sitta i uterummet och höra regndropparna smattra mot taket. Ganska så mysigt det med faktiskt när ljusen är tända. 


Tonåringarnas  fisketur blev framflyttad pga regnet men när det blev dags att ta med filten och gå ner till majstången så slutade det faktiskt att regna. 


Man kan säga att av oss två tjejer och åtta killar så var det väl  ingen som direkt studsade upp för att vara med i Små Grodorna. Men på nåt sätt kändes det bara viktigt att vara där. 


När vi kom tillbaka till huset sken solen för full hals och det var dags för Calles helt egen designade 5-kamp. Och då kom de sista gästerna inslirandes på parkeringen. Lagom till tävligsdags alltså. Det var skönt med en tjej till i det annars ganska så mansdominerande sällskapet 


Tre lag var uppdelade  och till slut stod laget "The winners" som just the winners, med pokalen i luften. Lag Lille Skutt kom, trots att de hade tävlingens snyggaste matchställ, på en ganska så sista plats. 


Sen var det bara chill i solen som gällde. Himlen blev kanonblå och vi kunde vara ute ända till miss i nassen.


Då tog vi på oss badkläderna och fick för oss att ta ett månskensdopp i havet. Eller inte "vi" förresten. Jag stod på klipporna. 


Fullmånens sken över vattnet var helt magiskt. 



När alla badande var nöjda och belåtna följde vi skenet ända hem till stugan igen. 

Tack familjerna Kindgren, Svensk/ Mattsson och Grindewih för ytterligare en underbar midsommarhelg. 


2 kommentarer:

  1. Tack själva för en mycket mysig midsommar i ert fina hus, Kram Kindgrens

    SvaraRadera
  2. Även vi säger Tack för en jätte trevlig kväll/natt tillsammans med alla glada människor, Fam Grindewih

    SvaraRadera