onsdag 12 juni 2013

Bra Rimi

Estlands Fotbollsförbund har under många år anordnat en Fotbolls Summer Camp runt om på 40 olika platser i Estland.
En vecka i juni och under en vecka i augusti är det sammanlagt ca 3000 barn som jagar boll lite överallt. 

Rimi har i år gått in som huvudsponsor för detta event. Det går helt i linje med deras sätt att tänka på barns och ungdomars hälsa.
 Efter ett stort samarbete mellan Rimi och Estsniska Fotbollsförbundet som pågått under ett par månaders tid har det nu satts i verket. 

Halva gänget startade sin fotbolls camp alltså denna vecka. Med massor av aktiviteter att göra för dem på A le coq Arena under dessa dagar där de dessutom ikväll fick sitta på läktaren när Estland spelade träningsmatch mot Kyrgistan ( finns det landet verkligen? ).

I det här första gänget som har sitt läger denna vecka ( estniska skolorna hade avslutning förra veckan ) så är tre barn särskilt utvalda för att få stipendium från Rimi. Detta stipendium ger barnen möjlighet att fortsätta med sin fotboll. Barnen får således ett helt års medlemsskap i sin klubb samt medel för att köpa all utrustning som behövs. DE får även en fotboll var där hela landslagets autografer har skrivits. 

Under veckan i augusti kommer tre nya barn att väljas ut. 

Under lägrets gång står Rimi för tröjor, strumpor, shorts och vattenflaskor.


Maken har ikväll varit på Ale coq Arena för att dela ut dessa stipendium. 
Han och Estlands stora fotbollsstjärna Ragnar Klavan gick i halvlek ut på planen med tre otroligt glada men nervösa 10-åringar. 

På fotbollen de fick fanns även makens autograf, kan tilläggas.

Bra Rimi!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar