måndag 3 december 2012

Kulan i grenen på plats

Man är ju inte bättre än att man kan ändra sig. Eller hur?

December är en månad full av förväntning. Det riktigt osar hemma hos en del med skyhöga förväntningar. Måsten. Önskningar. Olika saker.
För en del andra är december rena rama katastrofen. December och framförallt julen framkallar olika känslor hos oss alla.

Hemma hos oss har vi haft traditionen att klä granen kvällen innan julafton. Då har vi haft julmusik i stereon. Glögg på värmning. pepparkakor, lussebullar, godis och choklad i mängder på bordet. Jullådorna upp från källaren och fram och med allt. För killarna har nästan den kvällen varit mysigare än själva julafton.

När granen sedan är klädd till tänderna är det så mysigt att slänga sig i soffan. Bara titta. Njuta av konstverket. Som när ungarna var små betydde bla flirtkulor och smällkarameller av alla möjliga olika slag. Otroligt vackert. I allafall på grenarna längst ner. De nådde liksom inte högre. Nu förtiden är flirtkulorna bortglömda och blivit utbytta mot röda, glänsande kulor. Och hela granen är klädd.

Nu när vi har flyttat till Tallinn har vi tänkt om en smula.
Vi har brutit familjens tradition och hittat nya vägar. Det är endast den 3 december och granen är redan klädd. Med julmusik från iPaden så plockade vi upp kula efter kula.

Efter sista kulan slängde vi  oss i soffan och kollade in resultatet. Med beröm godkänt!
Nu får vi njuta av den här till den 15 december då vi åker till Sverige.

Och så klarar den sig så fint tills vi kommer tillbaka den 30 december. Kanon!








Min yngsta guddotter. Fasters ögonsten.


Den här tjejen längtar jag ihjäl mig efter just nu. Snart ses vi! Lagom till första advent hade snön nått även Blekinge. Kul!


Här står de och fyller i skadepapper.

Snön kommer i såna mängder att snösvängen inte riktigt hänger med i samma tempo. Här vid ett övergångsställe hade den unga tjejen i BMW:n missat att hålla avstånd till Mercedesen framför. Och pang, så gled hon rakt in i honom.

Så kära medmänniskor, kör försiktigt. Håll avstånd. Använd fläkten. Borsta bort all snö från bilen. 




Kort sagt: var rädd om dig! Det fina bara en som Du!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar