onsdag 5 december 2012

Champagne till lunch och julklapp till en mamma

I dag har IWCT haft sin årliga Christmas Lunch.
Klockan 12.30 skulle alla som anmält sig vara på plats på restaurangen Fish And Wine.
Tydligen är vi rekordmånga medlemmar i Tallinns Womens Club just nu. Över 70 kvinnor är för ögonblicket stolta medlemmar.

Runt halv ett kom det intrillandes damer lite omvartannat och vi blev hänvisade en trappa upp. Väl uppe hängde vi av oss våra vinterjackor och fick sätta oss där det fanns plats. Idag hamnade vi lite bakom alla andra, så det var svårt att höra vad damerna sa som höll tal.

Iallafall blev vi alla serverade ett glas champagne på bricka när vi kom. De flesta kvinnorna som var där har inte längre barn att hämta på skolor. De bor ganska så centralt i sina lägenheter och behöver således ingen bil att köra. Och skulle de mot förmodan välja att inte gå så tar de en taxi som är fantastiskt billigt här i Tallinn.

Alltså tackade de gladeligen ja till den läskande välkomstdrinken. Vi som hade barn som måste hämtas och hade en tid att passa samt hade en bil att köra tackade såklart nej.

Jag hade i förväg beställt en "Roasted Chicken with beet roth risotto". Men åh, så himla god den var!
Till denna restaurang kan jag ta med familjen nästa gång eller varför inte de gäster som dyker upp nästa år.
Gästkalendern börjar redan att fyllas på så sakteliga.


Fina Therese och Nina
Vi halkade runt lite i snömodden innan vi kom fram till restaurangen. Välfyllda istappar högt uppe på hustaken gjorde att vi höll oss ute på gatorna när vi gick. 



Roasted Chicken with beet rothrisotto

Ok, maten smakade bra mycket godare än vad den faktiskt ser ut här på bilden, ser jag nu.




Naken gran

Den här granen har stått i tamburen i skolan ett par dagar nu. Det har hängt lite stjärnor och andra pappers prydnader på grenarna. 
På dessa papperslappar har det stått "Mother", "Boy 15 year", Girl 4 year" mm. Och så har varje familj i skolan  som velat ta en lapp från granen och sedan är det meningen att man ska köpa en julklapp till den som står på lappen. Alla som har funnits på lapparna lever just nu på Womens Shelter, ett hus för kvinnor med deras barn.



Framsida/ baksida


I år var jag lite långsam i starten så när jag äntrade granen fanns det endast en liten lapp kvar.
På den stod det "Mother". Så nu ska vi ut och hitta en bra julklapp till en mamma. Ålder? Ingen aning. Storlek? Ingen aning. Intresse? Ingen aning. Kön? Kvinna kanske.



Höger öga



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar