fredag 22 mars 2013

Zlatan, helt enkelt

Ikväll är det VM-kval för de länder och deras fotbollslag som vill slåss om en plats till VM som kommer att gå av stapeln i Brasilien sommaren 2014. Där finalen är tänkt att spelas på den anrika arenan Estadio do Maracanã som kan ta in hela Linköping på läktarna om vi vill. Samtidigt.

För Sveriges del gäller det att kriga mot Irland ikväll på Friends Arena. Och efter Bragden i Berlin är det väl ingen som törs varken lämna arenan eller gå och lägga sig innan full tid denna match.


Vilken urkraft

Om irländarna får som de vill så tänker de skicka upp Zlatan på läktaren ikväll. Till sektion "Z" närmare bestämt har de hotat med. På presskonferansen igår svarade kaptenen så här på motståndarnas ide':

"Hoppas ingen blir skadad!"

Och när ett sånt svar kommer från Zlatans mun, så känns det inte som om att han säger det av hänsyn till den publik som sitter just på sektion Z, med rädsla för att kanske eventuellt skada dessa vid en landning på den sektionen efter uppskickningen.

När en sån här kommentar kommer från kaptenen känns det mer som om "hoppas att den irländare som ger sig på mig inte skadar sig". 

Även Estland är med och krigar om en av de åtråvärda platserna i världsmästerskapen nästa sommar. De åker till Amsterdam och möter Holland ikväll. 

En av de få estniska vännerna vi faktiskt har skaffat oss under den här resans gång är en kille som har spelat i det estniska landslaget tidigare. Han är en av dem som använde sig av inkastet där man gör en kullerbytta på linjen innan man kastar iväg bollen.
Kolla här.
Landskamp Italien - Estland 1993.

 Enligt honom så har esterna övat försvarsspel den här sista veckan.

Kanske att de 11 killarna i de blå tröjorna  behöver träna just det när killar som
Arjen Robben, Wesley Sneijder och Robin van Persie med flera kommer i anfall med full galopp i sina orangea tröjor.

Vet inte.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar