fredag 8 mars 2013

"International Day" på ISE.

Så otroligt häftigt att få uppleva detta. En sån här dag tillsammans med hela världens alla hörn och kanter. 125 länder finns representerade i skolan. Några av dessa länder med enbart en familj på plats, typ Italien, Kina, Israel och Grekland. Andra såsom Sverige är stora grupper av människor. Typ USA, Litauen och Ryssland.

En dag då alla länder kan visa upp sina fantastiska kläder och sin goda mat. En dag när alla elever går parad genom korridoren bakom sin flagga. Alla precis lika stolta över sin egen nationalitet.




14 svenska barn och ungdomar marscherade bakom den gul/blå fanan.
Den äldsta 18 år och den yngste 6 år.


Food-tasting
I matsalen dukades det upp bord längs alla väggar där 18 länder ville visa upp sina specialiteter.
Japan bjöd på sushi, USA bjöd på cocacola och glass samt tex mex chips med smält ost på. Sverige bjöd på "fika". Italien på nån sorts pizza.






Stolthet och acceptens.
De absolut största och starkaste känslorna som kunde beskivas när alla studenter kom marscherandes genom korridoren var just stoltheten och acceptansen. Stoltheten av att tillhöra sitt land, samtidigt som man applåderade sina kompisar som gick bakom en annan flagga. Leenden. Glädjen.




Och alla vackra kreationer sen. Från Ryssland. Från Indien. Från Österrike.



Svenskor, amerikanskor, fransmän och indier.







Den amerikanske Ambassadören var inbjuden som gästtalare. Han pratade om sociala medier och om vikten av dessa när de används på ett bra sätt. Vilket är ett fantastiskt verktyg med vänner runt om i hela världen.

En väldigt rolig dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar