torsdag 31 januari 2013

I omklädningsrummet

Idag kom jag in i omklädningsrummet vid halv tio på förmiddagen.
Jag satte in medlemskortet i skåpdörren, för att kunna låsa senare, och började liksom att flytta in. Med ytterjackan, tränigsväskan, handväskan, skorna, halsduken.

Ni vet hur ett omklädningsrum ser ut.
Ett rum fullt med olika skåp i olika storlekar. Speglar i alla hörn var man än tittar,  med handfat under många av dessa. Hårfönar mellan handfaten och papperskorgar med tomma vattenflaskor.

Ett duschrum, bastu samt ett antal toaletter. Hårstrån på golvet.
Framför de höga skåpen så finns det i just detta omklädningsrum en smal bänk som går från det ena skåpet längst ut på kanten, till det sista skåpet på den längan i hörnet vid väggen. Denna bänk är ca 20 cm djup.

Efter träningen, som för övrigt var riktigt bra, hoppade jag in i duschen.  Tvålade in min lekamen, sköljde bort löddret. Torkade mig och så knallade jag ut från duschutrymmet.
Med handduken runt kroppen mötte jag en oerhört vacker fin dam som var på väg mot mitt håll. Där mitt skåp var.
Av alla lediga skåp skulle hon prompt välja det skåp som var exakt granne med mitt.
Hon hängde av sig jackan och jag tog min nyckel och satte in den i låset. Hon fick flytta sig en smula för att jag skulle komma förbi.
Jag öppnade nummer 61.

Och nu började det.

Med handduken virad kring kroppen så skulle jag nu försöka få ut resten av mina attiraljer. Samtidigt som denna vackra mörka dam skulle byta om till vänster om mig.
Alltså, denna bänk just framför skåpet. Har nog aldrig varit smalare än just då. Hur i helsike är det meningen att allt ska få plats?

Medan jag krånglade fram min träningsväska började  hon sakta att ta av sig.
Jag tog fram mina använda svettiga träningskläder som låg ovanför väskan och lade dessa alldeles skrynkliga på bänken till höger då tog hon av sig sina byxor.
När jag rotade fram mina rena underkläder så vek hon sina avtagna byxor så oändligt noga och lade dem på sin lilla plätt framför sitt skåp.

Medan jag tog av mig handduken och la den på bänken bredvid min väska på så tog hon av sig ena strumpan.
När jag hittade mina underkläder och tog på mig dessa så kunde jag inte låta bli att se att hon samtidigt tog av sig sin andra strumpa. Hon tog således båda strumporna, lade dem på varandra och vek sedan dessa på mitten.

När jag satte på mig mina strumpor såg jag i ögonvrån hur hon så fint la sina perfekt vikta strumpor för att sedan lägga dessa på sin redan perfekt ihopvikta byxa på sin ytte pytte lilla plätt.
Hur är det möjligt?
Hur är det möjligt att inte bara knöla ner allt i väskan i en enda stor massa liksom?

Då kände jag hur jag förvandlingen kom smygande. Till en trotsig tonåring.
Som vägrade städa och plocka undan efter mig.
Av ren instinkt kollade jag in min.....långa hög till höger. Knöliga strumpor, smutsiga kläder, rena kläder, handväskan, skor och en handduk i en enda lång röra.

Tonåringen i mig vägrade samla ihop mina saker innan jag bestämt gick fram till fönen.
Jag hade iallafall hittat min hårborste i röran och satt på mig mina kläder. Men resten fick helt sonika ligga kvar. Och retas lite granna.
  Annars så kan jag meddela för er som inte har varit i ett estniskt omklädningsrum tidigare, att tjejerna står i endast underkläder framför speglarna och fönar  sina hår eller när de sminkar sina ansikten. Med spets hit och dit och så lite som möjligt här och där. Oberoende storlek på sina kroppar. Vi svenskor är mer lagda till det praktiska hållet, det ska vara stadigt och underkläderna ska sitta bra. Av bomull såklart så  det är lent mot lilla  kroppen.

Medan jag stod där fullt påklädd bland alla halvnakna damer  kunde jag inte låta bli att tänka på hur det säkert ser ut hemma hos denna koketta kvinna som hade skåpet bredvid mig.
Ligger bergis inga saker huller om buller där inte.

Men det gör det hos mig.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar