måndag 11 juli 2011

Därför!

"Varför vill du flytta till Tallinn när du inte har velat flytta till Göteborg eller Stckhholm?"

Maken har velat flytta i flera år. Han jobbar mestadels i Göteborg och i Stockholm och bor i Ljungsbro/Linköping. Mittemellan. Alltså får han pendla med sin bil. Jag har aldrig hört honom klaga någonsin på sina resor fram o tillbaka runt om i Sveriges land. Däremot har han frågat några gånger om vi inte skulle ändra bostadsort till Goa Götebörg eller huvudstaden.
Det har jag alltid sagt nej till.

Till Tallinn sa jag ja!
Så hans fråga är berättigad, kan man säga. "Varför tackar du ja till Tallinn?

Har tänkt lite på det där. Och jag tror det handlar om att detta vi ska göra nu känns som en lång, stor utflykt.
Våra hus finns kvar. Både vid kusten och i Ljungsbro kommer husen stå kvar. Med våra saker i. Och vi kan åka hem när vi vill. Trivs vi inte på andra sidan havet kan vi flytta hem när vi vill. (Vi kan t.om ta lilla båten här nere vid bryggan och ta oss rakt över vattnet och till slut hamna vid strandpromenaden vid vårt hus i Talliinn.Och den kan vi ta hem när som helst. :)  )

Vid en flytt inom Sveriges gränser känns det mera defenitivt, tror jag. Då måste villan säljas för att köpa ett nytt på en annan plats. Vad händer om man inte trivs då? Flytta tillbaka till Linköping funkar ju alltid, men hela momentet blir lite merjobb. Mäklare, sälja, köpa en gång till.

Så därför tackar jag ja till detta erbjudande. Men nej till Stockholm och Göteborg. Vad händer efter Tallinn? Har ingen aning. Vi kanske har fått blodad tand och reser vidare, eller kommer tillbaka till kända marker.

36 dagar kvar!

6 kommentarer:

  1. Du är makalös, helt fantastisk. Stor humaist. Högt EQ. Just därför kommer ni att klara utflykten. Rötterna är betydelsefulla, vare sig man bryr sig eller inte. Du bryr dig.
    Ma

    SvaraRadera
  2. Du är makalös, helt fantastisk. Stor humaist. Högt EQ. Just därför kommer ni att klara utflykten. Rötterna är betydelsefulla, vare sig man bryr sig eller inte. Du bryr dig.
    Ma

    SvaraRadera
  3. Ni får uppleva NYTT, en flytt inom landet blir inte så lärorikt. Det är väl också en del i det hela?
    I morgon åker vi på X till ert grannland, Lettland. Det ska bli härligt! Har fått tips om sprit och tvål. Kan slås ihop så blir det renat!
    KRAM Sara E

    SvaraRadera
  4. Ma: Tack ska du ha! :) Rötter är alltid rötter!

    Sara: Var Riga fint? Smakade tvålen o spriten gott ihop? :)

    SvaraRadera
  5. Riga var fint, gillar ju också tanken på att ha gått i Winnerbäcks fotspår..
    Vi åker gärna tillbaka och synar stan närmare. En himla massa butiker på ett jätteköpcenter bromsade en tonårings familj att vandra vidare kan man säga... SUCK
    Den omtalade tvålen hittade jag inte, så jag får aldrig veta hur de smakar ihop. Spriten köpte jag dock, ej prövad än - den ser skitäcklig ut! Men som medicin ska den nog funka. Man ska dricka för att bli varm, o jag är ju rätt frusen, som du vet! Annars lyckades vi missa all sprit o vin på spritlagret dit svenskarna vallfärdar. Vi hittade bara läsk, orutinerat (såg inte trappan upp). KRAM

    SvaraRadera
  6. Sara: Från Riga till Tallinn är det endast tre timmars bilresa. Så om eller när ni gör den resan så hör av er för 17! Kram tebax. Och då är ni ju rutinerade så då glöömer ni inte spriten! :)

    SvaraRadera