torsdag 30 juni 2011

Vårt hus är äntligen klart!



Hur lång tid kan det ta att skriva på ett papper egentligen?  :)

Efter tre veckors förhandlingar hit o dit och kontrakt som skickats fram o tillbaka är nu äntligen the final contract påskrivet o klart!



Köket! Med stora fönster ut mot baksidan.

Utsikt från övre plan mot framsidan.

Nu vet vi iallafall och den känslan är ju helt underbar. Och till råga på allt så fick vi det huset som vi har önskat hela tiden. Tjohoo!!!
Planeringen för vilka möbler som ska med eller köpas nytt är nu i full gång. Hos mig iallafall. Lite möbler som redan finns i huset ingår i dealen. Bland det bästa med det här huset är att det finns en tvättstuga.( Undrar om maken ens la märke till det....). Inte illa faktiskt, för just att ha en sådan tycker estländerna är lite onödigt. Tvättmaskinen kan ställas lite var man tycker att den får plats. Kanske under trappan eller nåt. Men bastun är viktig! Och det finns i alla hus.

Flyttfirma kan nu bokas och ett datum för avfärd närmar sig med vindens hastighet.
Känns bra!


Baksidan med gräset som ska klippas med jämna mellanrum.

En baksida finns, eller nästan två kan man säga förresten. Ena baksidan är ju helt enkelt baksidan om huset ( ! ), den andra baksidan är att i det här landet la vi märke till att altaner, som vi svenskar bygger och gör så fina, är ett helt ointressant kapitel. Vi såg inte en utegrill nånstans. Kanske nåt att visa dem hur mysigt man kan ha. Eller så kollar de på oss o tänker "vad gör de där från andra sidan havet"? Eller så är det så enkelt att de går ut o äter på uterestaurangerna som finns otroligt många.

Jaja, utemöbler ska med. Grill ska med.

Börjar med "att-ta-med-listan" nu.






11 kommentarer:

  1. O, vilket häftigt hus! Utsikten ser inte så tokig ut heller! Ska bli spännande att följa er, och lära "känna" dig som mer än min massör! ;-) /Caroline

    SvaraRadera
  2. Oh vad skönt att det är klart med huset. Oh vilket hus!! Ser jättefint ut. Roligt att ni fick det som ni helst ville ha. Grattis till hela famljen! Kram Ulla

    SvaraRadera
  3. Caroline: Kul att du "hänger med" oss! Du känns liksom lite närmare då. :)

    Svärmor: Tack! Det känns väldigt bra faktiskt. Nu kan vi gå vidare med nästa punkt.

    SvaraRadera
  4. WoW! Vad läckert... Kul att ni fick just det!!!! Kommer bli toppen!

    SvaraRadera
  5. Verkligen urfint ju, härligt att det just det ni ville! kram kram

    SvaraRadera
  6. Vilket hus! Det är ju hur fint som helst. Så härligt att ni fick just det huset. Har du sett på min FB att min sambo nog tycker synd om mej som blir av med min massör? Han överraskade igår med 110 kg massagefotölj. Oj oj, det blir gött, men den är ärligt talat hemskt ful, inte vill jag ha den i vårt "nya" rum som ska vara ljust o fint! Hoppas den går att knöla in till sovrummet. KRAM

    SvaraRadera
  7. Oj, från Sara, glömde visst det...

    SvaraRadera
  8. Åh vad läckert Ingela! Ser ut att finnas en hörna över att sova på när man kommer på besök:-) roligt för Er!!! Önskar all lycka, kram Annika.

    SvaraRadera
  9. Superfint, Ingela!! Där kommer ni få det toppen, tror jag.
    Speciellt med utemöbler och en grill.. :-)
    Kram Melker

    SvaraRadera
  10. Tack snälla ni människor!
    Hoppas solen skiner lika vackert varje dag som den gör på bilderna. :)
    Kram till er allihopa!

    SvaraRadera
  11. Vilka fina bilder. Längtar efter att få se, uppleva ert boende.
    Ma.

    SvaraRadera