måndag 13 juni 2011

Fortsättning.....

Hus 4:
Ja, det här är hus nummer fyra. :)
Ett toppmodernt hus på 3 våningar med diplomater i husen bredvid både här o där. Och det roliga är att när vi var i Tallinn i vintras hela familjen så var vi i de här krokarna och körde runt. Och så kollade vi just på detta huset med den bilen. Och då måste ju han ha varit hemma! Konstig känsla!
När den nyinkomna mäklaren kom, i ordets rätta bemärklelse för mäklare var precis det hon var kan man säga i denna situation, så plingade vi på dörren. Ett enormt hus med ett  underbart "entertaining floor" högst upp. Enbart glasväggar åt ena hållet och endast berg åt andra. Vi ställde oss på den fina balkongen ut mot gräsmattan. Och där nere står vår första mäklare. Utelåst, för maken hade låst dörren. Igen. Märklig situation. På något underligt sätt hamnade vi mitt i nån annans verklighet.
Tyvärr låg det lite för långt bort från stan. Hitta därifrån till skolan skulle ta mig en hel evighet.
Kanske en känlsa av övergivenhet och ensamhet skulle  komma över mig på den platsen.

Hus 5:
Långt ut från stan i en fantastisk miljö och atmosfär låg det sista huset. ´Men det såg vi från garageuppfarten att det var inget att ha. Ett gammalt genuint område med fantastiska hus o byggnader. Vår chaufför berättade att inget hus får rivas för att kunna byggas nytt. Men restaurera var ok.

Ja, jösses! Kul att ha detta uppskrivet för att kunna läsa tillbaka om några år och faktiskt dra lite på smilbanden.

Efter alla dessa fem besök så var det dags att träffa rektorn. Men det är en helt annan historia!

1 kommentar: