måndag 13 juni 2011

Mäklare, advokater o skilsmässor - såpa mitt i verkligheten

Hus 1:
Så fort vår anlitade mäklare i Tallinn skickade bilder på detta hus så gillade vi det från allra första början.
Ett ganska nybyggt hus relativt nära stan, med Östersjön inpå knuten och lätt väg att köra till killarnas skola. Och så en bra tomt att spela lite boll på. Viktigt för vissa. Ägare till huset är en estlänning som bor i Tallinn.

Hus 2:
Ett radhus som var byggt 1998 med en väldigt massa fina detaljer och inslag. Både på väggar och trappräcke. Närmaste granne var till för en liten stund sen den amerikanske diplomaten med familj.
Den som byggde huset och fortfarande äger det är en ensamstående advokat som nu har köpt ett annat hus nära golfbanan, för hon gillar visst att spela golf. Radhuset vill hon ha kvar så att hennes barn kan bo där lite senare.
Plötsligt säger vår mäklare:
- "To be honest with you. She is a lawyer, a divorsce-lowyer. And she is mine divorsce-lawyer."

Då visar det sig att huset vi ska se efter lunch är hennes o hennes exmans hus! Dit hon abslout inte är välkommen. Så för att vi ska få möjlihget att se det huset, så har hon kontaktat en kollega till henne som hennes exman litar på.

Hus 3:
Ett gammalt hus från 50-talet som är renoverat och omgjort i kök o vardagsrum. Familjen som äger huset ska flytta till Holland där hennes tyske man fått jobb. Men kvinnan i fråga känner sig inte mogen att sälja huset. Hon är väldigt duktig på att prata och min spontana känsla blev att om vi hyr huset av henne så har vi nog inte huset för oss själva ett endaste dugg. Men där skulle iaf alla gäster få plats i nästan varsitt rum!

Lunch och vi får höra en hel utläggning om mäklaren och hennes situation med sin exman. Kollegan dyker upp och förklarar att hon kan huset hon med. Vi ska alltså hem till en man som helt sonika har låst ute sin fru från ena dagen till en annan. Och vägrar ge henne tillstånd för att visa huset, för hon kanske tar med sig nåt.

Hus 4:
Här skulle jag ha visat en bild på hus nummer fyra, men som jag ser nu absolut inte är det.
Gör ett nytt försök....

Fasen oxå! Jag vet inte hur man gör!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar