onsdag 3 juli 2013

Tre olika sätt

Idag har vi kört runt lite i vår lilla neighborhood här i krokarna. Vi kom på att Runt omkring oss finns det tre olika sätt att spendera sin semester på. Säkert fler men det var dessa tre vi kom in lite närmare på. 


Några tar sin husvagn, sitt tält eller sin husbuss och checkar in på nån av de tillgängliga campingarna som finns tillhands. De ställer upp sina bostäder på platser som ibland är bokade sen flera år tillbaka med sina fina altaner och härliga uteplatser eller så provar de nya inför varje semester. Hur mysigt som helst!
Idag fick Tättö Havsbad ett litet studiebesök av oss. 



Andra tar sin lilla eller stora båt och håller sig i de vatten som finnes i närheten. Dessa människor har ett eget språk.  De förtöjer ( inte parkerar ) och de åker styrbord och babord  (inte höger eller vänster ). 
De äter i kabyssen eller på hamnkrogen och har ingen bak utan en akter. Aktern (baken) har de vanligtvis vänd mot bryggan så de kan sitta och kolla läget över hamnen. Hur mysigt som helst! Idag fick Loftahammars Gästhamn ett studiebesök av oss. 


Sedan finns det de som har en liten stuga. Antingen helt avskilt eller i ett litet sommarstugeområde där stugorna oftast går i arv. Där husen mestadels ägs och sköts av mor eller farföräldrar och gräsmattor finnes som måste klippas året runt. Där barn och barnbarn hälsar på när det passar i deras späckade schema. 

I vårt underbara lilla  område har vi ett eget litet Bibliotek. Man lämnar en bok. Och så kan man låna en annan. Älskart! 
Hur mysigt som helst! 



Sommarlov. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar