fredag 26 juli 2013

Det rosa lilla Ufot

I torsdags dök svägerskan upp med sin familj. Makens bror alltså och deras två ungdomar. Eller en av ungdomarna var redan här. 
Planen var att igår ta med hela gänget som bestod av åtta personer ut med vår lilla skruttibangbang.  Med den hade  vi tänkt att lägga till på en söt liten ö mitt i havet. Allt för att njuta under solens strålar hela dagen nånstans mitt i världen. 

Tyvärr var inte alls skruttibangbang själv med på några av dessa tankar. Hen ville helst av allt ligga kvar vid bryggan och bara guppa där i all sin ensamhet. Skitmotor! 

Så vi fick tänka om lite snabbt. För skärgårdskänsla ville vi ha i vilket fall som helst. Och maten var ju redan nerpackad.

Vi fick helt enkelt använda våra ben ist. Hur långt skulle vi behöva vandra längs vattenbrynet innan en mysig kobbe hade vänligheten att erbjuda oss sina varma, lena hällar? 





Vi började gå. Från trampolinen och till vänster. 
Vi rundade udden och efter en stund visade klipporna upp sig. Vår plats var hittad. 


Det lilla rosa Ufot kom på plats. Kylväskor in under träden. Badlakan lades på hällen. Tårna ner i vattnet. 

15 minuter senare:
"När ska vi äta?"


Så det var bara att tända på innehållet i det rosa lilla Ufot. Vänta ut kolet för att sen lägga på hamburgarna på det fräsande gallret. 
Och att maten smakar så enormt mycket godare så här när man är på utflykt vet vi ju alla. 


Med mätta magar kunde sen lugnet inta lägret. 



Med lite fiske. Bad från klippan. Solning. Fika. 
En telefon som tog sig ett eget dopp. 

Vi såg hur molnen tornade upp sig precis framför oss. Åskan hörde vi mullra bortom horisonten. Blixten som studsade mellan den varma och kalla luften. Regnet som öste ner bortom viken. 

Med våra starka viljors hjälp så höll sig regnet borta från vår lilla kobbe hela dagen och vi kunde njuta i många sköna timmar. 

Sen tog rastlösheten över i vissa fall och återtåget hemåt fortskred lite när man så önskade. 

Då var det dock högvatten och inte lika lätt att promenera längs vattenbrynet, kan man säga. 

En otroligt mysig dag! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar