måndag 15 juli 2013

Då är det dags.

För andra gången i mitt liv ska jag närvara under Gothia Cup som publik och förälder.
Första gången var sommaren 2011 med BK Ljungsbro P-97 och nästan hela lagets föräldrar var då med som hejarklack. En rent otrolig upplevelse hade vi den veckan.

I år är det lillebrors tur att få agera spelare i denna magnifika ungdomscup. Hans lag FC Flora kom med färjan från Tallinn i går morse och efter att ha åkt buss hela vägen från Stockholm till Göteborg anlände de äntligen skolan som ska bli deras hem för en vecka, vid halvåtta tiden på kvällen. Då hade Calle redan hittat deras klassrum och placerat ut sina saker. När de klev ur bussen tog han emot dem med öppna armar och redo för att visa upp sitt hemland. 

Tänk er den doften inne i ett sånt här klassrum.....
Vi lämnade av Calle och åkte till min pappa som bor lite utanför Göteborg där vi andra tre har tänkt att husera under veckan. Där väntade grill och även brorsan med familj.

I morse klockan 09.00 var det avspark på ett blåsigt och mulet Välen 3 i Västra Frölunda. Man kan säga att det är inte många utländska lag som har en sån stor hejarklack som FC Flora kommer att ha denna vecka. Hela "Calle Family", Med både morbröder, mor -och farföräldrar samt kusiner. Idag ställde vi väckarklockorna och det var så tidigt att brorsan med familj åt sin frulle i bilen på vägen dit.

Adam åkte med maken enormt tidigt i morse som i såna här lägen alltid vill vara ute i god tid. Gärna en timme innan avspark. Annars är det jag som vill vara tidig....Jag chillade lite längre hemma hos morfar och vi åkte nog inte förrän vid kvart i åtta.


FC Floras premiär var mot ett tyskt lag. Calle och grabbarna vann med 2-1 och nu är alla premiärnerver som bortblåsta. På't igen lika tidigt imorgonbitti. Då mot Kolsva från Sverige.



Mina killar.

Under eftermiddagen träffade vi hela Flora-gänget igen på Heden. Calle lever livet just nu och har det alldeles förträffligt. Han trivs. De drog vidare till Liseberg och vi andra åkte hem till morfar för att vila upp oss inför den pampiga invigningen som skulle gå av stapeln senare på kvällen.



Flaggor i skyn på Heden.
Nya Ullevi var klockan 20.00 helt proppfullt med ungdomar från absolut hela världen. Det är inte klokt vilken häftig upplevelse det är att sitta där på läktaren och se hur stol för stol fylls med dessa förväntansfulla spelare som i vissa fall har åkt ända från tex Singapore, Brasilien, Ghana, Indien. Haiti hade ett lag med för första gången. Pampigt är bara förnamnet.


När Estland presenterades applåderade iallafall vi.


De allra sista länderna som presenterades var de länder som har mest antal lag anmälda i cupen. 
Plats 5: England.
Plats 4: Frankrike
Plats 3: Tyskland
Plats 2: Norge
Plats 1: Sverige

USA ska visst in på den här listan också nånstans men jag minns inte riktigt var bara. Och helt oviktigt faktiskt. 

Så!
Nu kör vi!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar