fredag 1 juli 2016

Er tystnad är ett sätt att låta dessa kräk få fortsätta

Det är inte meningen att tjejer/kvinnor/flickor ska behöva "passa sig" i det offentliga rummet. Vi ska inte behöva känna rädsla när vi rör oss varken ensamma eller bland människor i grupp.

Vi ska inte behöva "förstå" att om vi har korta kjolar eller genomskinliga linnen så lockar vi till att bli kladdade på eller tafsade på. Hallå! Vi ska heller inte "skylla oss själva" när vi flörtar med en man/kille/pojke för att sen neka honom sex, vi ska inte behöva skylla oss själva när han då väljer att våldta eller göra illa oss på annat sätt för att han inte fick sin vilja fram. 
Vi ska kunna ha vilka kläder vi vill på oss! 
Vi ska kunna gå ensamma efter att ha stigit av bussen utan att känna rädsla!
V ska kunna gå på en konsert och ha roligt utan att bli omringad av kräk som skyddar ett annat kräk mitt i gärningen. 
Vi ska kunna åka på en färja utan att det står ett ensamt kräk utanför hytten och ljuger för våra kvinnliga kompisar som undrar var vi är, medan fyra andra kräk finns i hytten med tjejen som just frågades efter. 

Nej!
Det är inte vi tjejer som behöver passa oss! 
Det är de killar, söner, män, gubbar, i alla åldrar och i alla samhällsklasser som behöver lära sig att veta hut! Det är de som inte ens förtjänar att kalla sig män! Fy fan vad vidriga kräk de är! Vad är det för fel på ett kräk som bara tar sig rätten att förstöra ett helt liv för en annan människa??! Det är de som behöver förstå. Det är de som måste förstå att vi kvinnor äger rätten till våra egna kroppar. 

Och alla ni män/killar/gubbar och söner som redan vet hut, som vet att vi tjejer bestämmer själva över våra kroppar, ni behöver sätta ner foten och visa i handling att övergrepp inte är ok!! 
Ni behöver ställa er upp! Höja era röster! Ni behöver tala om för kompisen som ni märker är på väg över gränsen, att lägga av! Ni måste sluta hålla varandra om ryggen och skydda varandra!
Ni behöver kämpa tillsammans med oss kvinnor mot kräken. Inte gå till försvar och tro att vi menar att alla män är kräk. Ni som känner er kränkta behöver tänka om. Tänka rätt. Det är inte er vi menar. Det är ni som behöver kämpa tillsammans med oss. 

Ni är många män som vet hur man beter sig. Ni är många som har blivit fostrade till insikten om att kvinnor äger rätten till sina egna kroppar, som vet var gränsen går, som kan känna medkänsla och empati.  Det är dags för er att steppa upp! Ni behöver visa de kräk som inte har lärt sig ännu! Ni behöver visa vad en riktig man står för. 

Eran tystnad är ett sätt att låta dessa kräk få fortsätta. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar