torsdag 15 augusti 2013

Två år

Idag torsdag den 15 augusti är det två år sedan vi tog Lilla Vit på färjan över Östersjön för att leva utomlands. Just vid denna tidpunkt låg vi nog i varsin koj på båten och funderade över vad som egentligen väntade.
Det känns som en hel evighet sen. Men ändå har tiden gått så fort.

Calle har börjat i skolan idag. En helt för honom ny skola. Igen. Men den här gången var det lite lättare att förstå vad eleverna runt omkring sa. Och vad läraren sa.
Han har börjat spela fotboll i ett för honom helt nytt lag. Igen. Men den här gången var det lite lättare att förstå vad killarna runtomkring pratade om. Och vad tränaren sa. Han behövde inte ställa sig sist i ledet för att se vad de andra gjorde på övningen för att kunna förstå.

Utmaningar betyder utveckling och med alla tuffa utmaningar som livet bjuder på till alla och envar så blir vi människor helt enkelt  bara starkare och starkare. Samtidigt som vi  skaffar oss en kunskapsbank som är ovärderlig att ha i ryggsäcken.

Och kunskap om saker och ting mina vänner, får förhoppningsvis våra fördomar att minska en aning och förståelsen att öka en smula. För ofta är det just okunskapen och oförståelsen som får oss att tro oss veta sånt som vi egentligen inte har en aning om och till och med kanske borde hålla tyst om.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar