söndag 26 juni 2016

Tack för en av de bästa midsommarhelgerna!

I torsdags kom vi ut till landet. Med matpåsar och packning inför vad som skulle bli våran sjätte midsommar på raken i stugan. 



Jag tog mig en promenad runt i området på kvällningen. Kollade läget.
Stugor började fyllas på. 
Barn som sprang in och ut genom öppna altandörrar. Fulla altaner och uppfarter. 
Skratt nere  vid bryggorna. 

Så himla mysigt!


Provade mina nya lyktor som funkade.


På midsommaraftonens morgon vaknade jag till nyheten av att engelsmännen hade röstat sig ut ur EU. Ett beslut som vi inte har sett resultatet av än. 


Vid 11 hugget kom våra härliga vänner för att fira midsommar med oss. Ena familjen har varit med ända sen starten. Den andra var med för andra året. De ville ge vårt ställe en chans till då förra årets midsommar var den kallaste på typ mannaminne. 

Efter att ha kollat väderappen/väderapparna ungefär varannan minut under morgonen så var det enda vi kunde enas om att det säkraste sättet att få reda på hur vädret var, var att helt enkelt titta ut. Så olika visade apparna och så fort ändrades de. 

Vi chansade!
Vi valde att ta ut dynorna. Solen sken ännu inte, men det var otroligt varmt och gött.





Vi packade presentkorgen med lite bubbel och glas och vandrade neråt för att ta välkomstskålen på bryggan. 



Skål och välkomna alla ni underbara människor.




Mattias som hade ett litet finger med i spelet förra året då vi var i full fart stt bygga bryggan tog sig ett kik. Den fick godkänt som tur var. 




Och alla fem ungdomarna var med. Så otroligt roligt att ha dem här allihopa. 


Sen var det dags att gå upp och börja med lunchen. Janne och Mattias hjälptes åt med gubbröran. Det var en prefekt röra för gubbarna.




Till bords. Mycket mat. God mat. Glada människor. Sånger. Skratt. Och en liten Madick under bordet som höll vakt.


Chillade lite på altanen innan det var dags att förbereda en smula inför den årliga sommartävlingen. 



AnnSo mös i solen. 


Gustav mös under lagindelningen. 



Adam, Calle, Pontus och Andreas.

Lagindelningen gick ut på att smyga så nära husväggen som möjligt med en bindel på ögonen, och stanna så nära som möjligt utan att nudda väggen. Här var Pontus och Calle kungar. De hamnade i samma lag som mig och det var tyvärr inte till deras fördel under resten av tävlingen: Så att säga.


När alla visste vilket lag de tillhörde så var det dags att knalla ner till badplatsen. För en dans kring den traditionella midsommarstången. Och såklart köpa lotter.




Vi var några i gänget som faktiskt var med och dansade. Och det blev varmt. Det blev otroligt varmt.
Och så roligt! Och som vi väntade på Raketen. Hur många sånger och danser skulle det kunna vara innan det var dags för Rakteten egentligen?


Några valde skuggan istället.


De enda tjejerna i gänget, tre stycken,  valde att efter dansen svida om till badkläder och lite svalkande bad från bryggan.
Efter en stund kom även alla åtta killar ner och det var dags för vattenskidor för den som ville.


Och här hängde vi hela eftermiddagen. Ingen hade koll på klockan. Ingen hade bråttom nånstans. Vi badade. Vi solade. Vi åkte vattenskidor.
Och timmarna de gick. Och de gick.


G som i gemenskap.


Sommartävlingen då? Hur gick den? Vilka namn kommer det att stå på bucklan efter årets baluns? Inte mitt iallafall. I år heller. Jag gjorde iallafall mitt bästa Pontus och Calle!


År 2016 års vinnare var Karin, AnnSo, Gurra och Adde. Några av dessa hjältar får alltså sin andra gravering på bucklan.

Ni på sittplats är ni klara?
Jajamensan fattas bara!

Eftersom timmarna blev så många och gick så fasligt fort nere på bryggan så blev det inte grill och mat förrän vid 21.30 ungefär. Men det gjorde ju absolut ingeting. Absolut ingenting.


En sen promenad efter all den goda maten. Dansen var i full gång på logen. Den sedvanliga fotbollsmatchen likaså. I år med en yngre och annan version än tidigare år. Utan våra killar var det dags för andra att ta över fotbollsplanen denna kväll. Våra ungdomar hade annat för sig helt enkelt. Med midnattsdopp i havet och i poolen bland annat. Jo förresten, Calle och Pontus var nog nere vid planen en sväng och kollade läget ett tag.



Midsommardagen spenderades på tennisbanan för ungdomarna medan den äldre generationen valde att åka båt. Vi tog en tur till Västervik i solen och det blev en sån härlig förmiddag.


AnnSo och Karin.


Kö i Gränsö kanal med alla båtar som hade samma tanke som vi denna dag.


På havet svalkade det rätt bra. Så bra att det inte ens kändes hur solen tog i ansiktet.
När vi kom i land var det desto varmare så nåt annat än en tur till trampolinen var inte att tänka på faktiskt. Där träffade vi även på killarna som behövde svalkas av efter två timmar på tennisbanan.



Asså ni killar! Ni är så himla bra alla fem! Det har varit så fantastiskt kul att ha er alla hos oss under den här helgen!


Och så kom frågan från en av killarna när de låg här i soffan:
"Ingela, blir det nåt blogginlägg om den här helgen eller?"

Så kul fråga.
"Det beror på om ni tycker att det är ok, killar?"
"Ja, det trycker vi att det är!"

Så här kom det.
Blogginlägget om en av de härligaste midsommaraftnar vi har varit med om.
 Ett stort tack till Familjen Kindgren och Hörnberg som var med och gjorde denna helg så mysig och till ett härligt minne att få bära med oss.
Tack så otroligt mycket för att ni ville fira denna helg med oss. Och för att Hörnbergs gav Sandvik en andra chans mot förra året, då vädret inte var på mänsklighetens sida över huvud taget.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar