måndag 23 juni 2014

Midsommar 2014

Dagen innan midsommarafton var min sista dag för den här terminen. Klockan 14.30 checkade jag ut från jobbet och jag checkade lika snabbt in på semestern. I flera underbara veckor framåt.

Häääj lilla semester! Du är mer än välkommen!

För fyra år sen blev stugan våran. Och för fjärde året i rad firade vi Midsommarhelgen på samma ställe. 


Dukning påbörjad. Bucklan på bordet först av allt.

Solen sken faktiskt när vi vaknade på Midsommaraftonens morgon. Något förvånad över det då det regnade hela natten innan. 
Frukosten uppäten och det var dags att börja förberedelserna för att kunna fira det absolut svenskaste som finns. Näst efter att "fika", som är ungefär i samma svenska nivå.



Under alla år vi har firat midsommar här har vi haft nån form av tävling. I år var det en mycket bra Quizz, tidigare år har det varit femkamper. Denna pokal som fixades till förra året är det åtråvärda priset som vinnarens namn ska synas på. Från 2013 står det "Karin, Gustav, Martin, Loisan"


Underbara ungdomar. Att få umgås med så härliga tonåringar är ren och skär lyx och väldigt roligt. 

Vid 11 tiden började gästerna att anlända. De rullade upp på grusgången, klev ur och kylen blev om möjligt ännu fullare helt plötsligt. Inte vi andra. Bara kylen vill klargöras. 


Så glad att ni ville fira med oss. Igen.

Lunchen intogs. Herregud, så mycket god mat. Sånghäften kom fram. Snapsen trillade ner.

Alltid med sin fotboll.

Vid tre hugget började vi se hur folket gick förbi nere på grusvägen. Alltså var det dags att börja vandra mot stången, lotterna och dansen. Ingen traktorkörning i år som hämtade upp alla barn runt om i stugorna.



Folkfest. 
Publikrekord trots moln, kyla och lite regn luften. Att vi alla går man ur huse för att vara med när Grodorna ska hoppa, Prästens lilla kråka ramlar omkull, raketen tjuter och vandringen mot Nora. Fantastiskt egentligen. 


INgen midsommar utan detta

Midsommarnatten gjorde entre.

Efter lite grill och chill på kvällskvisten satt vi uppe en bra stund och mös allihopa. Vid 01.00 tiden hoppade ungdomarna ner i bubbelpoolen. Vi vuxna gick och la oss. Och för er nyfikna kan jag tala om att årets vinnare på Quizzen, och som således ska få sina namn ingraverade på pokalen är Roger och Erik. Grattis till er.

Lördagkväll och regnet fortsatte

Dagen efter tog vi oss alla en låååång härlig frukost i den ordningen vi alla tio vaknade. Regnet öste tyvärr ner så våran båtutflykt blev inställd. 
Men vi åkte in till Loftahammar och åt en gemensam pizzalunch där istället. 
Sen drog gästerna hem. 
Så tomt det blev. 

Vi tröstade oss med en liten powernap under eftermiddagen och sen var det dags att fylla laxen med allehanda godsaker och sen rökte vi den på grillen. Smaskens.

"Vi respekterar med och motspelare. Vi respekterar domaren och vi respekterar spelet"

Söndagen tillbringades med att titta på fotboll.
Först BK Ljungsbro P-00 mot MB United på Tellbyvallen.
Sen åkte jag till Linköpings Arena för att titta på när FC Linköping City P-99 tog emot Lindö FF P-98.

Och sen en himla massa fotboll på tv.

Det blev våran midsommarhelg 2014.

1 kommentar:

  1. Så fint och mysigt. Kan inte fatta att det är 4 år sedan ni köpte ert smultronställe. Min bil kanske hittar dit någon gång. Kram till er

    SvaraRadera